Reseguide

Nedan följer en guide för den som vill ta sig ner till Solkusten och njuta av fotboll.

Om Málaga
Málaga är Spaniens femte största stad med dryga 500 000 invånare. Hit färdas miljontals besökare varje år för att ta del av sol, bad och nöjen längs hela Costa del Sol. Málaga stad är däremot inte lika välbesökt. Men tro inte att det inte finns något att se. Här finns anor från tiden då muslimerna belägrade staden blandat med dagens moderna samhälle. Här blandas stadslivet med strandlivet eftersom det finns modern shopping, caféer, restauranger och en kilometerlång strand inom några minuters gångväg. Här föddes även Pablo Picasso som är en av stadens två superkändisar. Den andre – Antonio Banderas.

Málaga är en stor hamn- och fiskestad som idag i huvudsak livnär sig på turismen som invaderar hela kusten. Turistorter som TorremolinosBenalmadenaFuengirolaNerja,Estepona och framför allt Marbella är lockar varje år till sig stora mängder besökare och genererar massvis med pengar till staden.

I Málaga finns många sevärdheter. Exempelvis Katedralen som har anor från tiden då Amerika upptäcktes och som ännu inte är färdigbygd. La Alcazaba som är muslimernas gamla fästning från tiden då araberna härskade. Arabiskt är likaså El Gibralfaro som är det gamla utkiksnästet uppe på höjden ovanför Málaga. Där uppifrån har man en imponerande utsikt över Málaga, Costa del Sol och Medelhavet.

Málaga C.F spelar på nyrenoverade La Rosaleda. Nedan följer ett förenklat restips om hur man går tillväga för att ta sig dit:

Resa
Hit kan du resa med mängder av flygbolag. Ex. Norwegian, Ryanair, SAS. Málaga har en stor flygplats utvecklad för turismen.

Boende
I centrala Málaga finns hotell och så kallade hostals. Ett hostal är ofta lite billigare än ett hotell men innebär också mindre service. Längs med Costa del Sol står turisthotellen uppställda på rad. Boka gärna i förväg från Sverige. Resfeber.se är en bra sajt som kan hjälpa till med boende.

Biljetter
Biljetter köper du i biljettluckorna på plats utanför La Rosaleda eller inne på varuhuset El Corte Inglés i centrala Málaga. Tyvärr är det svårt att köpa biljetter i förtid via Internet. Klubbens hemsida ger dålig info och några alternativ vet vi själva inte om. Kom gärna tips!

Biljettpriserna varierar från 35 Euro för platserna på kortsidorna upp till det dubbla för bra platser på långsidorna. När Barcelona och Real Madrid kommer på besök kostar biljetterna från 90 Euro.

Arenan, La Rosaleda, ligger norrut i staden. Följ (den uttorkade) floden bort från havet, utgå från El Corte Inglés, så kommer du dit på 25 minuter.